„Primoštenski bal “- Smotra plesa, pjesme, igre, druženja i prijateljstva

Šestu godinu za redom na primoštenskoj Rudini prvi petak u lipnju održava se “Primoštenski bal” smotra plesnih skupina  Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije. Organizator projekta je Osnovna škola Primošten a sponzor Općina Primošten. Na smotri su nastupile učenice drugog razreda Naše škole: Lora, Jelena, Emma, Gabriela, Lara,  Anamarija, Antonia, Mia, Magdalena s  plesnom točkom“ Škola“ koje je pripremila i uvježbala učiteljica Grozdana Filipović-Grčić.

Smotra nema natjecateljski karekter cilj joj je potaknuti djecu na pokret, razvijati senzibilitet  za umjetničko plesno izražavanje, razvijanje samopouzdanja na javnim nastupima, druženje s vršnjacima i širenje prijateljstva.

Prvi lipnja 2018. u 18:30 program je otvorila Tea Smalić-Račak izvodeći himnu Lijepa naša. 24 plesne skupine smjenjivale su se na pozornici puna dva sata. Mnogobrojna publika svih je nagradila dugim pljeskom. Na kraju smotre organizatorica Amalija Pancirov uručila je diplome svim voditeljima za sudjelovanje na Primoštenskom balu uz prigodne poklone za djecu i poziv na zajedničku večeru i druženje. Smotrom plesa, pjesme, druženja i prijateljstva završavamo još jednu  školsku godinu i pripremamo se za dugo toplo ljeto.