Prometni poligon u Splitu

Učenici četvrtih razreda sa učiteljicama Tatjanom Šimić, Milicom Omrčen, Petrom  Bilobrk  i Milenom Pivac, 24. 5.  proveli su  teoretsku i praktičnu  obuku na prometnom poligonu  „AK Split“.

Taj izvannastavni program u svrhu  postizanja više sigurnosti učenika  u prometu  provodi Odbor za sigurnost  Splitsko- dalmatinske županije u suradnji s  gradom Sinjem.

Autobusom sa Hana krenuli smo u 13:30 ,dok je program započeo u 14:30. Nakon završenog predavanja prometnog policajca u kojem su učenici aktivno sudjelovali slijedio je praktični dio. U tom dijelu učenici su izmjenjivali uloge pješaka i biciklista. Povremene  kapi kiše učinile su vožnju još zahtjevnijom i zanimljivijom. Nakon odrađene vožnje pozdravili smo se s policajcem i krenuli u obilazak centra Splita . Svratili smo do Hrvatskog narodnog kazališta . Dalje smo posjetili Grgura Ninskog  koji se slikao s nama, a nekima  možda  obećao ispuniti zaželjenu  želju.  U  unutrašnjost Dioklecijanove  palače  ušli  smo  kroz  Zlatna vrata. Gradske  uličice  dovele su nas  do Peristila i Crkve svetog Duje. Spuštajući se Dioklecijanovim  podrumima  stigli  smo  do rive s koje smo promatrali Marjan,  luku i obližnje otoke.

Pomalo umorni krenuli smo kućama bogatiji  za još  jedno novo iskustvo.