Izvješće o radu školskog zbora

Izvješće o radu školskog zbora

Zbor OŠ  Ivana Mažuranića Han obuhvaća oko 50 učenica i učenika naše škole, uzrasta od 5. do 8. razreda. Voditeljica zbora je prof. Žana Sunara koja je u ovoj školi već 15 godina, a od početka osnivanja zbora ima jako dobru suradnju sa školskom knjižničarkom Rajnom Jukić. Svojim nastupima školski zbor sudjeluje u obilježavanju svih obljetnica i događaja tijekom školske godine (Dan kruha,Dan škole, priredbe povodom Sv. Nikole, Božićna priredba…) i događajima izvan škole. Mnogo događaja je obilježilo ovu školsku godinu.
15.10.2010. obilježen je Dan kruha. Školski zbor je prikazao iznimnu kvalitetu svojim nastupom. Pjevala se himna,  “Primi ove darove  naš Oče”, “Bog nam je stvoril zemlicu” i “Kada vitku gledaš dugu”.
Odmah nakon toga počele su probe i uvježbavanja za mjuzikl “Propale podvale”. Nakon mnogo uloženog truda  napokon je uslijedila generalna proba koja se održala 8.12.2010. Proba je prošla iznimno dobro pa su svi s iščekivanjem čekali nastup. Nastup je uslijedio 8.12.2010. u Franjevačkoj dvorani u Sinju. Mjuzikl “Propale  podvale” djelo je autora Vinka Lisjaka. Radnja ide ovako: Zeko i Mendo očekuju Djeda Božičnjaka , dok Lija i Vuk smišljaju kako da prevare i uzmu darove koje će donijeti Djed Božičnjak.  No pokušaj im ne uspijeva. Djed Božičnjak ipak dolazi i to svemirskim brodom i donosi darove za svu djecu. Na kraju nastupa dobili su veliki pljesak i počastili se u konobi.
Mjuzikl su s djecom uvježbavale: profesorica Žana Sunara ,pedagoginja Edita Poljak te knjižničarka Rajna Jukić. Za svemirski brod  je  zaslužena profesorica Ljubica Šakić, a za rasvjetu Martin Vrgoč.
Nedugo zatim održala se Božićna priredba i u našoj školi. Dobili smo prekrasnu pozornicu i rasvjetu. Nastup je također dobro prošao. Na kraju priredbe ravnatelj Tomislav Budimir je zaželio Sretan Božić i uspješnu Novu godinu.
Na početku polugodišta odmah su počele pripreme zbora za županijsko natjecanje Vjeronaučne olimpijade čiji je domaćin naša škola. Sudjelovale su 33 ekipe sa 132 učenika, a naša ekipa je zasluženo osvojila 2. mjesto i tako se plasirala na Državno natjecanje koje će se održati u svibnju.
Natjecanje je otvorio zbor s himnom, a nakon toga  prisutne je pozdravio nadbiskup Splitsko-Makarske nadbiskupije monsinjor Marin Barišić. Okupljenima se obratio i gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, kao i predsjednica županijskog povjerenstva za školska natjecanja Vesna Marović. Zbor je izvodio nekoliko pjesama: “Kao Marija”, “Zdravo Majko Milosti” i “Kraljice Mira”.
Uslijedile su pripreme za Dan škole i 100 godina školstva u područnoj školi Gala. Zbor je, osim himne, pripremio dvije skladbe: “O kućo mala” – Ivo Tijardović  i “Pjesma mome selu” – F.Dugan.
Na kraju ovog kratkog osvrta, zahvaljujem svim učenicima od petog do osmog razreda, koji su redovitim dolaskom na zbor, doprinjeli da nam svi događaji u školi i izvan nje budu PJESMA!!!

Karla Vučić, 8 a.
Žana Sunara, učiteljica glazbene kulture
Rajna Jukić, knjižničarka