Gostovanje književnice Jadranke Čunčić-Bandov u našoj školi

Dana 9. svibnja 2013.g. našu školu posjetila je spisateljica i lutkarica Jadranka Čunčić Bandov.

Učenici razredne nastave matične škole, te područnih škola Bajagić i Gala, zajedno sa svojim učiteljima i knjižničarkom uživali su u lutkarskoj predstavi lutkarice i glumice gospođe Bandov.

Na samom početku ugodno su nas iznenadile učenice 3.razreda,Petra i Irena koje su sa svojim učiteljem Đorđem spremile spisateljičin igrokaz

„Razmažena tratinčica“.

Jadranka Čunčić Bandov izvela je lutkarsku kolaž predstavu temeljenu na istoimenoj knjizi“Šale, trice,zvrndalice.“

Tijekom predstave u kojoj se služila najrazličitijim lutkama učenicima je objasnila kako lutke nastaju i od čega sve mogu biti napravljene –od tikvica,čarapa,torbi, kuhača i različitih uporabnih predmeta. Često je u igrokaz pozivala i uključivala učenike kao glumce. Predstava je bila pravi kazališni i lutkarski doživljaj u kojem oživljeni predmeti pričaju i prenose lijepe,vesele i duhovite misli.

Na samom kraju učenici su postavljali književnici razna pitanja ,a neki su dobili i njen autogram. Oduševljeni scenskim nastupom autorice učenici se nisu samo zabavili. Njezini igrokazi i lutkarske izvedbe spojili su jednostavnost igre s pravim životnim mudrostima koje se uče svaki dan,ako pažljivo pogledate oko sebe. A dok gledate, ne zaboravite da treba gledati i srcem.