Suradnja s udrugom Srma

Suradnja s udrugom Srma

Ove školske godine jedna od novih aktivnosti u našoj školi je suradnja s lokalnom udrugom Srma koja se bavi promicanjem vrijednosti civilnog društva te poboljšanjem kvalitete življenja.
Udruga već duži niz godina djeluje na širem području grada Sinja,  surađujući s različitim institucijama i grupama građana. Tako su već nekoliko godina aktivni na projektima osvještavanja građana o volontiranju kao i edukativnim programima s mlađom populacijom u srednjim i osnovnim školama na području grada Sinja. Ove godine će u našoj školi provesti nekoliko radionica i održati predavanja na temu volontiranja. Radit će sa zainteresiranim učenicima 8-ih razreda ( uz pomoć razrednika i drugih zainteresiranih učitelja i djelatnika škole) na osnivanju školskog volonterskog kluba i na osmišljavanju i provođenju volonterskih aktivnosti na dobrobit lokalne zajednice.
Konkretna suradnja je već započela prvom radionicom o osnovnim aspektima volontiranja koju je provela Dijana Filipović-Grčić, članica Udruge,  u utorak, 01. listopada ove godine. Nastavak aktivnosti se planira u skoroj budućnost s još jednom radionicom o pravnim elementima volontiranja koju bi trebala provesti pravnica iz Udruge Marija Pupić-Vurilj,dipl.iur. Nakon toga bi uslijedilo planiranje konkretnih volonterskih aktivnosti i provođenje istih.