Snješko bijelić u Sinju

Snješko bijelić u Sinju

Pitate se:”Kako? Pa zar je padao snijeg? Otkud snješko u Sinju?”
Odgovor glasi: “Dovela ga djeca iz OŠ Ivana Mažuranića.” I to nije bilo kakav snješko. On je s velikim S(nješko) i ŽIV je!
Naime, učenici viših razreda naše škole pod vodstvom pedagoginje Edite Poljak, sudjelovali su 6. prosinca 2013. g. u Sinju na Dječjem tjednu ( u organizaciji udruge Cjelovit život ) s predstavom “Snješko Bijelić”.
I ovo nije prvi put. Već četiri godine zaredom u mjesecu prosincu uveseljavamo djecu našeg grada različitim šaljivim igrokazima. Ove godine smo imali i pojačanje. Učenici trećeg razreda matične škole pod vodstvom učiteljice Katice Žmire izveli su igrokaz “Tko kaže da sv. Nikola ne postoji”. Sudeći po punoj dvorani i pozitivnim komentarima i reakcijama odraslih (mama, tata, baka, djedova, teta…), a što je još važnije, sudeći po komentarima i reakcijama djece iz publike, možemo s ponosom reći da smo i ove godine “pogodili u sridu”.
Posebno zahvaljujemo našem učitelju Đorđu Šegi zbog nesebične pomoći u smišljanju i izradi scenografije za sve predstave. Zahvaljujemo ravnatelju škole Tomislavu Budimiru i njegovom zamjeniku Mariu Blajiću na velikoj moralnoj i materijalnoj podršci koju nam daju već četiri godine.

Edita Poljak, prof.