Upisi u prvi razred srednje škole 2015/16

Upisi u prvi razred srednje škole 2015/16

Dragi osmaši….
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole. Pravilnikom se utvrđuju zajednički, posebni i dodatni elementi i kriteriji za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole. Dokument odluke možete preuzeti ovdje.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je i odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016. Ovdje možete preuzeti Odluku o upisu učenika te saznati važne datume za ljetni i jesenski upisni rok:

Odluka o upisu učenika u srednju školu
Elementi i kriteriji za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu možete pronaći u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. – Idemo u srednju!“ te je od iznimne važnosti da je svi kandidati pročitaju.

1043

 

I ove godine će se struktura upisa i njezino odobravanje obavljati putem sustava NISpuSŠ. Učenici se prijavljuju i upisuju elektroničkim načinom putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje na temelju natječaja za upis koji raspisuju i objavljuju škole. Učenici svoje bodove mogu izračunati ovdje.
Za preuzimanje brošure „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. – Idemo u srednju!“ kliknite na sliku.

 

Upisi-skole