Mala škola forenzike

Mala škola forenzike

Danas su u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića na Hanu održane radionice „Mala škola forenzike“ koje provodi udruga „Hrvatski identitet“ u svrhu popularizacije znanosti, pozitivne afirmacije mladih u društvu, prevencije svih oblika nasilja i ovisnosti te promicanja hrvatskog identiteta. Radionice se provode u sklopu projekta „Forenzikom protiv nasilja“ koji je pod pokroviteljstvom MZOS-a, a danas su ih učenicima škole prezentirali članovi Udruge Marija Anterić mag.art. i Ivan Jerković mag. forens.

Cilj projekta je nadopuniti postojeće modele sprečavanja nasilja pozitivnom afirmacijom, popularizacijom znanosti, osobito forenzičnih znanosti kojima je glavni cilj približiti djeci posljedice koje proizlaze iz kaznenih dijela.

Provedba ovog projekta uključuje učenje o prošlosti i životu običnog čovjeka koji se tijekom života suočavao s brojnim nedaćama, stjecao znanja koja su nam danas dragocjena, sudjelovao u važnim bitkama i preživljavao te neposredno utjecao na oblik i izgled današnjeg društva.