Ekskurzija (Hrvatsko zagorje – Zagreb)

Ekskurzija (Hrvatsko zagorje – Zagreb)

Osvanuo je  dugo iščekivani dan našeg trodnevnog putovanja.  Jutro je bilo oblačno i hladno, ali nama to nije pokvarilo raspoloženje.Roditelji su nas dopratili do autobusa kojim ćemo putovati, a ondje nas je čekala naša vesela učiteljica i naš ravnatelj. Dok su nam roditelji mahali autobus je krenuo prema Sinju. Tu se ukrcao još jedan razred naših vršnjaka i njihova učiteljica. Zatim smo krenuli prema našem prvom odredištu – Plitvičkim jezerima. Imali smo priliku vidjeti čaroliju vode koja stvara veličanstvene slapove, bistra jezera i brze potoke. Posjetili smo i Rastoke koje se nalaze na rijeci Slunjčici, a izgledaju poput vilinskog vrta. Puni lijepih dojmova stigli smo u Varaždin i smjestili se u hotel Turist. Nakon ukusne večere imali smo veselu zabavu u disku.

Slijedeći dan, nakon doručka, krenuli smo u obilazak grada Varaždina. Varaždin je barokni grad s mnogo kulturno – povijesnih znamenitosti. Nakon kraćeg odmora zaputili smo se u Krapinu. Posjetili smo muzej Krapinskog pračovjeka koji je  pun zanimljivosti. Nakon šetnje brdom Hušnjakovo, slijedeće odredište bio je najljepši i najreprezentativniji  srednjovjekovni dvorac u Hrvatskoj – Trakošćan. Trakošćan je imao bogatu zbirku oružja i namještaja iz doba srednjeg vijeka. Nakon razgledavanja dvorca Trakošćan, umorni smo krenuli u hotel. Poslije večare , birali smo najfrizuru.Naplesali se i zabavili do kasnih sati.

Treći smo dan spakirali svoje stvari i odjavili se iz hotela. Nakon sadržajnog obilaska glavnog grada Zagreba, posjetili smo Zoološki vrt Maksimir. Ondje smo vidjeli mnoge zanimljive životinje. Vratili smo se kući u večernjim satima. Roditelji su nas dočekali ispred škole.

Bio je to doživljaj kojeg nikada neću zaboraviti.

Iva Petričević 4.r.