Sigurno u prometu

Sigurno u prometu

Razdoblje od 2011.-2020. UN su proglasili „Desetljeće sigurnosti u cestovnom prometu“. Akciju podržava i pridružuje se HAK i  Odbor za sigurnost  Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s gradom Sinjem i osnovnim školama s područja Grada te provode Projekt praktične i teoretske obuke učenika červrtih razreda na prometnom poligonu „AK Split“.

Prošlog  petak 13. svibnja 2016. u 13.00 sati 31 učenik četvrtih razreda naše škole sa učiteljicama Tatjanom Šimić, Stipankom Čačija i Grozdanom Filipović-Grčić  krenuli su na obuku koja se provodi kao izvannastavni program s ciljem postizanja više razine sigurnosti djece u prometu. Nešto prije 14.00 sati učenici su se ugodno smjestili u  uređenu dvoranu za prometnu edukaciju  „AK Split“. Prometni policajac Mate održao je zanimljivo predavanje o „Prometu na raskrižju“  te naglasio kako  je prometna kultura  usko povezana  sa općom kulturom. Učenici su  pažljivo slušali predavanje te  aktivno sudjelovali u diskusiji i točno odgovarali na postavljena pitanja iz prometa. S velikim oduševljenjem izvodili su  praktični dio obuke  na jedinstvenom Školskom prometnom poligonu u Republici Hrvatskoj, koji ima svu potrebnu prometnu signalizaciju i infrastrukturu. Učenici su na poligonu  bili podjeljeni na PJEŠAKE I BICIKLISTE – sudionike u stvarnom  prometu koji imaju priliku primjeniti stečena znanja iz prometne kulture i prometne pismenosti. Nakon 90 min praktične obuke sve je učenike  prometni policajac  pohvalio te im uručio osobne iskaznice  za sigurno upravljanje biciklom u prometu.

Na Han su stigli oko 18.00 sati, sretni što su proširili svoja znanja iz prometne kulture i što je učionicu zamjenio prometni poligon.