6. Smotra dječjeg stvaralaštva

6. Smotra dječjeg stvaralaštva

Prošlog tjedna završen je još jedan Kaštel Mali, smotra dječjeg stvaralaštva, na kojoj sudjeluju stotine djece koji žele pokazati što rade, što vole, čime se bave, svoje talente i vedrinu dječjeg osmjeha.

Kaštelanska organizacija mladih (Koma) zapčela je s radom 2004. te odlučila organizirati centralno zbivanje sa izvrsnom produkcijom i tehničkom podrškom kako bi mladi umjetnici zasjali u punom sjaju. Cilj je bio okupiti sve kvalitetne točke koje su pripremane ili izvedene tijekom cijele školske godine u školama ili udrugama i predstaviti ih široj publici.  Svi programi za djecu su besplatni a udruga ne ostvaruje profit.  Pokrenuta je humanitarna akcija pod  motom „Reci kvržica „ u okviru koje se kaštelanskim školama darivaju lektirni naslovi za školsku knjižnicu.

Na ovogodišnjoj 6. smotri dječjeg stvaralaštva koju uspješno organizira Koma popratila je mnogobrojna publika koja je mogla uživati u dječjim predstavam, igrokazima, plesu, folklornim skupinama, prezentaciji stihova, nastupa  dječjih klapa… Na pozornici kina Sv. Juraj nastupala su djeca iz okolnih gradova a i šire čak iz susjedne BiH.

Program je započeo u ponedjeljak  9. svibnja i trajao  do 14. svibnja 2016. Ove godine prvi put našu su Osnovnu  školu Ivana Mažuranića,  prezentirale  učenica 4.r. ( Maja, Tea, Doris-Iva , Lorena, Katarina, Anđela P., Anđela J., Antonela, Katarina – Jasmina  i Lana) sa plesnom točkom pod nazivom WITCH DOCTOR u trajanju od 3 min. Pod vodstvom učiteljice Grozdane Filipović – Grčić i trenerice plesa Mirne Petričević nastupile su 14. svibnja  u 20:00 sati u kino dvorani Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu. Popodnevni program bio je sastavljen od 18 točaka, ukupnog tarajanja 100 min. Naša plesna skupina natupila je  16. po redu. Otplesale su samouvjereno  i sigurno  tako da ih je publika ispratila  velikim pljeskom. Organizatorica i  predsjednica  smotre Marijana Vulas pohvalila je nastup naše plesne skupine te ima uručila prigodne poklone a voditeljicama priznanje za gostovanje na smotri. Smjeha i lijepih doživljaja bilo je mnogo koje ćemo dugo pamtiti i nositi u srcu.I na kraju moramo zahvaliti našem ravnatelju i  roditeljima bez kojih ovo putovanje ne bi bilo moguće.