Dječji tjedan u našoj školi

Dječji tjedan u našoj školi

“PAŠKO U KNJIŽNICI” – lutkarska predstava

U cijeloj Hrvatskoj od 3. do 9. listopada 2016. obilježava se Međunarodni dječji tjedan u kojem su sve aktivnosti posvećene djeci u tim danima organiziraju se prigodne igre i priredbe. Ovogodišnji moto Dječjeg tjedna je “Odrastanje treba postati dječja igra” jer djeci su za razvoj igračke i igra jako važne. Tim povodom i naša je škola jučer 4. listopada ugostila Gradsko kazalište lutaka iz Splita koje je izvelo predstavu “Paško u knjižnici” namjenjenu učenicima razredne nastave.
Sportska dvorana na trenutak je postala kazališna pozornica na kojoj je izvedena predstava u 10 sati za učenike 1. i 2. r. te PŠ Bajagić i PŠ Gljev a u 11. sati za 3. i 4. r. te učenike PŠ Gala i njihove učiteljice i učitelje. Učenici su s velikim zanimanjem pratili priču o sasvim običnom dječaku Pašku koji je volio nogomet i kompjuterske igrice a nikako nije volio – čitanje. Knjige su mu bile strašno dosadne a slova noćna mora. Dok jedenog dana njegova nogometna lopta nije upala u knjižnicu u kojoj je upoznao Knjiškog moljca i usamljenu curicu Luciju. Postali su prijatelji i Pašku otkrili tajnu čaroliju kojom sve dosadne knjige mogu postati vrlo zabavne te zašto svako dijete treba što prije naučiti čitati i pisati slova. Zahvaljujući novim prijateljima dječak Paško zavolio je čitati i shvatio je da tko čita nikad nije sam i da je knjiga čovjekov najbolji prijatelj.
Na kraju ove poučne lutkarske predstave djeca su velikim pljeskom nagradila glumce i cijelu glumačku ekipu nadajući se da će se uskoro ponovo sresti.
Djeco zapamtite – tko čita ne skita!