Dan kruha i zahvalnosti plodovima zemlje

Dan kruha i zahvalnosti plodovima zemlje

Proslava Dana kruha i zahvalnosti plodovima zemlje održana je u našoj školi 11. listopada prigodnim programom kojeg su pripremili učitelji i učenici naše škole. Ravnatelj naše škole gosp. Tomislav Budimir pozdravio je sve prisutne roditelje, učitelje i učenike zahvalio svim vrijednim ljudima koji su na bilo koji način sudjelovali u današnjem svečanom blagdanu.

U prvom dijelu programa naši učenici od prvog do četvrtog razreda kroz kratke recitacije govorili su o kruhu i svim plodovima zemlje.
Uvodni kratki recital govorili su učenici Lucija Mravak i Josip Mravak  7.r., Tea Vitić i Maja Žanko 5.r.
Školski zbor izveo je pjesmu – Kruh;
1.a Volim jesen – recitaciju
2.a Kruška i jabuka, Oštro i meko brašno – recitacije
2.b Pekar, Malo zrno i O kruhu- recitacije
3.a Mala crvena koka – igrokaz
4.a Poštuj kruh – recital
5.a i b Voće i povrće našeg kraja – izložbeni stol
6.a i b Domaći proizvodi od voća i povrća – izložbeni stol
7.a i b Stari tradicijski alati – izložba alata
8.a i b Razni stari običaji – komušanje i runjenje kukuruza – natjecanje

U drugome dijelu programa učenici od petog do osmog razreda svojom bogatom izložbom dočarali su nam prekrasnu jesen s obiljem plodova i stare tradicijske alate. Ljepotu naših zavičajnih običaja ( komušanje i runjenje kukuruza) priuštili su nam u natjecateljskom duhu učenici osmih razreda.

Na samome kraju fra Ivan Dotur uz molitvu i blagoslov te simbolično blagovanje kruha, zahvalilo je Bogu na svim plodovima, darovima, radostima i uspjesima koje smo tokom godine primili.

Blagoslovljeni kruh, razne vrste kolača i peciva kao i prošlih godina donirali smo našim dragim prijateljima Područnog odjela  Juraj Bonaći u Sinju i  Zajednici Cenacolo u Ugljanima, jer najljepši je i najukusniji kruh koji se dijeli.”Prava darežljivost ne očekuje ništa zauzvrat.”

 

 

Članovi Povjerenstva