Edukativna akcija – „Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“

Edukativna akcija – „Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“

Auto škola Semafor u suradnji sa Ministarstvom unutarnji poslova i PU Sinj već niz godina provodi edukativnu akciju „Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“. Akcija se provodi već 16. godina s ciljem podizanja i širenja prometne kulture te spriječavanja prometnih nezgoda i zaštita najmlađih sudionika u prometu – djece. Svake godine akcijom su obuhvaćeni učenici prvih razreda cijele Cetinske krajine.

21. listopada 2016. predavačica AŠ Semafor i službenik MUP-a održali su edukativno predavanje u našoj školi za 24 prvašića matične škole, te 8 prvaša PŠ Gala i 1 prvaša PŠ Gljev. Neki su se učenici polaskom u školu po prvi put  uključili u promet kao pješaci koji trebaju poznavati prometne znakove i prometna pravila. Cilj  predavanja bio je osposobiti prvaše za sigurno kretanje prometnicama i prelaženje preko nje, trebaju naučiti  koja je uloga prometnika u prometnim situacijama, te razlikovati prijelaz preko ulice sa semaforom, bez semafora i s prometnikom.

Na kraju edukativnog i zanimljivog predavanja proveden je nagradni kviz znanja na  kojem su predavači provjerili poznavanje prometnih pravila a najbolje učenike nagradili su  slikovnicom o prometu ili maketom malog semafora.

Svim su prvašićima podijelili prigodane poklone reflektirajuću kišnu kabanicu i  rolo-letak koji će djeci, njihovim roditeljma i učiteljima pomoći da ponove potrebna prometna pravila za sigurnije kretanje u prometu.