Jednodnevni izlet učenika 5-8 razreda / Dolina Neretve – Makarska

Dana 1. lipnja 2018. učenici viših razreda (osim 8b) naše Škole bili su na jednodnevnom izletu u dolini Neretve gdje su posjetili gradove Ploče, Metković i mjesto Vid, ili antičku Naronu, u kojem se nalazi Arheološki muzej, prvi „ in situ“ muzej u Hrvatskoj. Tu smo vidjeli ostatke antičkog hrama i mnoštvo arheoloških nalaza iz doba antike i ranog kršćanstva. Nakon toga nastavili smo program uzbudljivim foto -safarijem i vožnjom tradicionalnim neretvanskim lađama gdje su učenici uživali u vožnji i razgledavanju bogate flore i faune tog bogatog kraja Lijepe naše. Vožnju smo završili na seoskom gospodarstvu gdje je učenike čekao ručak i vrijeme za igru.
Sljedeća postaja našeg putovanja bio je grad Makarska gdje smo išli u kraće razgledavanje grada i uživali u pogledu na more i prekrasne plaže u samome gradu.
Po završetku boravka u Makarskoj krenuli smo natrag prema našoj školi gdje smo sretno stigli u večernjim satima. Bio je to nezaboravan, uzbudljiv i vruć prvi dan lipnja proveden u ugodnom druženju učenika i njihovih razrednika, nekima i posljednje druženje prije rastanka i odlaska na daljnje školovanje u srednju školu. Želimo našim osmašima uspješan upis u željene škole!