Naši učenici u Centru izvrsnosti SDŽ

I ove godine naši učenici sudjeluju u radu Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. Dvoje naših učenika pohađa programe Prirodoslovlja i Matematike prema rasporedu Centra.

  • Prirodoslovlje uvodi u svijet istraživanja povećanjem prirodne radoznalosti i želje za učenjem i otkrivanjem svijeta oko sebe. Cilj programa je popularizirati i približiti prirodne znanosti učenicima viših razreda osnovne škole, naučiti ih osnovne prirodne zakonitosti, potaknuti ih u kritičkom razmišljanju te objasniti ulogu čovjeka u očuvanju ekosustava i važnosti okoliša.

 

  • Aktivnim radom u Centru izvrsnosti iz matematike učenici će produbiti temeljna matematička znanja i proširiti ih dodatnim sadržajima s ciljem boljeg razumijevanja složenih odnosa u prirodoslovlju. Razvit će sposobnost primjene metoda matematičkog mišljenja, modeliranja i kritičkog propitivanja postavljenih modela u rješavanju problemskih situacija iz života. Istražujući matematičke koncepte spoznat će važnu ulogu matematike u razvoju suvremenog društva.

 

Želimo puno sreće Marini Tomašević (Prirodoslovlje) i Stipi Poljaku (Matematika) u njihovom radu u sklopu izabranih programa te njihovim mentoricama Ani Budimir-Bekan i Aniti Vitić.