Jednodnevni izlet 4. razreda centralne škole

Dana 30. lipnja učenici 4. a razreda odlaskom na jednodnevni izlet oprostili su se od ove neobične školske godine. U 8 sati krenuli su prema svojoj prvoj destinaciji Gradu Šibeniku. U pratnji vodiča razgledali su užu jezgru samog grada: katedralu, gradsku lođu, likovnu radionicu na otvorenom te su imali prigodu vidjeti izložbu dječjih radova povodom Međunarodnog dječjeg festivala koji se svake godine održava u Šibeniku. Kraću pauzu proveli su u Gradskom parku Petra Krešimira IV.

Nakon razgledavanja Šibenika učenici su trajektom otišli na obližnji Zlarin. Obzirom da je otok poznat po svojoj dugoj tradiciji obrade crvenog koralja, učenici su posjetili jednu takvu radionicu. Uz kratko vodstvo imali su prigodu razgledati raznovrstan nakit koji se izrađuje od ovog organizma, ali i nešto saznati o samoj tradiciji ovog zanata. Učenici su razgledali i Crkvu Uznesenja Marijina nakon čega su imali slobodno vrijeme. Proveli su ga naravno u kupanju.

U popodnevnim satima krenuli su iz Šibenika prema posljednjem odredištu na ovom izletu, Gradu Primoštenu. Prošetali su glavnim ulicama grada sve do vidikovca na kojem se nalazi Crkva sv. Jurja. Na povratku kući, kupili su male suvenire za svoje najdraže. Ovim izletom četvrtaši su se oprostili od svoje učiteljice i svog školovanja u nižim razredima osnovne škole. A da sve ne ostane samo u sjećanju zabilježeno je fotografijama.