Predstavljanje Glazbene škole Jakov Gotovac i  TIŠ Ruđer Bošković

Predstavljanje Glazbene škole Jakov Gotovac i  TIŠ Ruđer Bošković

Dana 10. svibnja u sportskoj dvorani centralne škole održana je promocija Glazbene škole Jakova Gotovca iz Sinja. Učenici glazbene škole u pratnji svojih mentora održali su pravi mali koncert za učenike nižih razreda naše škole. Pojedinačnim i skupnim nastupima učenici glazbene škole predstavili su svoje vještine, ali i različite instrumente.                                                Ana Marković i Anđelina Petričević na klaviru izvele su skladbu „Za Elizu“ i „Dudaš“,  Lucija Nešić je na saksofonu odsvirala skladbu „Vjeverica“, Petra Elek na klaviru odsvirala je  francuski ples „Musette“,  Emanuela Laco i Petra Bilokapić na gitari su se predstavile skladbama „ Modinha“ i „Un dia de noviembre“, Mia Maroš  i Ella Jukić svojom izvedbom skladbe „Pastrva“ pokazale su četveroručno sviranje klavira, a na klarinetu se predstavio profesor Mislav Norac. Zbor Područnog odjeljenja iz Otoka pod vodstvom profesora Petra Župića otpjevao je „Da mi je biti sunce“ i „ Dom“ .A da je glazba raznolika umjetnost koja povezuje potvrdili su svi učenici, gostujući i domaćini, jer su zajedno na samom kraju nastupa zapjevali pjesmu „Kad si sretan“. Ulogu voditelja preuzeli su naši osmaši Anđela Vučić i Toni Bošković, a cijeli program je osmislila učiteljica glazbene kulture Žana Sunara.

Ovog petka, 13.svibnja, održano je još jedno predstavljanje škole, ali ovog puta za naše osmaše. Budući da se bliži kraj njihovog osnovnoškolskog obrazovanja i odabir srednje škole  osmašima je ravnateljica Marica Barać odlučila predstaviti programe i zanimanja koja im nudi Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju.                                                                     Nakon nekoliko uvodnih riječi o ustroju i organizaciji srednje škole učenicima su uz pomoć prezentacija i videa predstavljena četiri područja unutar kojeg se mogu obrazovati: elektrotehnika i računarstvo, strojarstvo, promet i logistika, te prerada i obrada drva. Učenicima su se obratili i nastavnici srednje škole te su na moderan način predstavili sva zanimanja unutar ovih područja za koja se učenici mogu obrazovati. Učenici su saznali koja su zanimanja četverogodišnja a koja trogodišnja, koja su deficitarna ali su stipendirana, koliki je omjere nastave i prakse, gdje se sve može obavljat praksa, koje su prednosti pojedinih zanimanja, saznali su kolike su upisne kvote, bodovni pragovi, mogućnosti prekvalificiranja, zapošljavanja ali i otvaranja vlastitih obrta poslije položenog majstorskog ispita. Veliku pozornost učenicima su privukle moderno opremljene učionice za praksu, rezultati koje učenici postižu na državnim natjecanjima, ali mogućnost postavljanja pitanja putem facebook stranica škole. Svim učenicima podijeljeni su i promotivni letci škole sa svim podatcima.   U predstavljanju Srednje škole Ruđera Boškovića sudjelovali: ravnateljica Marica Barać i nastavnici Ante Vučković i Željko Milanović uz prisutnost razrednika Mirele Pletikosić i Dina Fabjančića.

WhatsApp Image 2022-05-16 at 10.42.14 WhatsApp Image 2022-05-16 at 10.42.17 WhatsApp Image 2022-05-16 at 10.42.15 WhatsApp Image 2022-05-16 at 10.42.13 WhatsApp Image 2022-05-16 at 10.42.13 (3) WhatsApp Image 2022-05-16 at 10.42.11 WhatsApp Image 2022-05-16 at 10.42.18 WhatsApp Image 2022-05-16 at 10.42.19 TIŠ1 TIŠ2