RADIONICA „BAJKAONICA“ U SKLOPU PROJEKTA „ZA DOBRE VIBRE – ČITAJ LIBRE“

RADIONICA „BAJKAONICA“ U SKLOPU PROJEKTA „ZA DOBRE VIBRE – ČITAJ LIBRE“

Na poziv Gradske knjižnice Marka Marulića Split naša škola uključila se u projekt „Za dobre vibre – čitaj libre“. Nositelji projekta su GKMM i Splitsko-dalmatinska županija, a provedba projekta sufinancirana je sredstvima Europske unije.

Cilj projekta je povećati dostupnost materijala i aktivnosti kojima se potiče čitanje i čitalačka pismenost kroz niz aktivnosti koje uključuju uspostavu bibliobusne službe te provedbu različitih radionica obrazovnog i kulturnog karaktera.

Učenici razredne nastave OŠ Ivana Mažuranića sudjelovali su u radionici pod nazivom „Bajkaonica“. Prva radionica održala se 30. ožujka za učenike 2. i 4. razreda matične škole, a 12. svibnja održane su još dvije radionice, jedna za učenike 1. i 3. razreda matične škole te jedna za učenike iz PŠ Bajagić.

Radionica „Bajkaonica“ započinje dramskim igrama i vježbama, nastavlja se učeničkim osmišljavanjem vlastite priče sa zadanim elementima, što služi kao motivacija i uvod u umjetničko pripovijedanje bajke „Papač ružnih snova“. Autorica i voditeljica radionice je profesorica, glumica, plesačica, pjevačica i pripovjedačica Karolina Šuša. Naši učenici uživali su slušajući Karolinu koja ih je uvukla u čaroban svijet princeze Sanjčice i kralja koji kreće na put kako bi pronašao pomoć za svoju kćer. Ovu priču možete poslušati i na Youtube kanalu koji pripovjedačica vodi pod umjetničkim imenom „Kate koju znate“, a mi se nadamo da ćemo imati priliku opet se družiti s ovom svestranom umjetnicom.

Više o projektu pročitajte na: https://www.gkmm.hr/podkategorija/o-projektu

Više o pripovjedačici: https://upuh.hr/clanovi/karolina-susa/

Youtube kanal „Kate Koju znate“: https://www.youtube.com/c/Katekojuznate/videos

 

WhatsApp Image 2022-05-20 at 10.59.33 WhatsApp Image 2022-05-20 at 10.59.33 (1) WhatsApp Image 2022-05-20 at 10.59.33 (2) WhatsApp Image 2022-05-20 at 10.59.33 (3) WhatsApp Image 2022-05-20 at 10.59.34