SVEČANA PROMOCIJA ZBORNIKA UČENIČKIH RADOVA „JA DOMOVINU IMAM“

U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije održana je u srijedu 14. prosinca u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu svečana promocija zbornika učeničkih literarnih i likovnih radova „Ja Domovinu imam“.

Zbornik obuhvaća radove učenika i njihovih mentora iz Splitsko-makarske nadbiskupije, čitave Hrvatske, ali i inozemstva. U prigodi 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 30. obljetnice od uvođenja katoličkoga vjeronauka u odgojno-obrazovni sustav, tema Zbornika bila je ljubavi prema Domovini.

Na predstavljanju su se okupili učenici, roditelji, vjeroučitelji, nastavnici i ravnatelji škola, a sve okupljene, u ime splitsko-makarskog nadbiskupa Dražena Kutleše, pozdravio je biskupski vikar za kler don Zvonimir Mijić.

Zahvalio je svima koji su, radeći na ovim zbornicima, uložili veliki trud da se otkrije blago koje se nalazi u dječjim srcima. „Danas, kada se često omalovažava vrijednost doma i domovine, nailazimo na ljude koji lutaju ovim svijetom, apatride, koji nemaju svijest o tome tko su, što su i odakle potječu. Zato je važno da ste odabrali ovu temu, jer ona odgaja svijest naše djece o svojoj pripadnosti i u njih utiskuje sve ono što je stoljećima ovaj mali narod ostavio za sobom. Ostavili smo velike vrijednosti, baš kao što su i ova djeca malena, ali u sebi nose puno vrijednoga i lijepoga što trebaju dalje razvijati“, rekao je te zahvalu uputio djeci koja, kako je rekao, svojim radovima bude novu nadu i u kojima vidimo ljepšu budućnost.

U navedenom zborniku „Ja domovinu imam“ među autorima odabranih literarnih radova nalaze se radovi učenika Naše škole:

Nino Poljak, 2. r., „Moja domovina“, sastavak

(voditelji: Grozdana Filipović-Grčić i Dino Fabjančić)

Lena Marendić, 2. r., Hratska u srcu, akrostih

(voditelji: Grozdana Filipović-Grčić i Dino Fabjančić)

Dora Bilokapić, 4. r., Ja domovinu imam, pjesma

(voditeljica Josipa Sedlar)

Svečanoj promociji nazočili su naši učenici u pratnji svojih učiteljica i roditelja. Čestitke vrijednim učenicima i njihovim mentorima!

Dostupno na: https://www.katehetski-nadbiskupija-split.net/vijesti/svecana-promocija-zbornika-ucenickih-radova-ja-domovinu-imam-2

(Pristupljeno 16.12.2022.)

 

POPIS LITERARNIH I LIKOVNIH RADOVA UVRŠTENIH U ZBORNIK

JA DOMOVINU IMAM

https://onedrive.live.com/edit.aspx?resid=5D8BC99D1B922520!548&ithint=file%2cdocx