POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI MARKA MARULIĆA I MEDITERANSKOM FESTIVALU KNJIGE U SPLITU

 

Učenici 3. i 4. razreda matične škole i 4. razreda PŠ Bajagić, Gala i Gljev u pratnji učiteljica Milene, Grozdane, Maše i Kristine te učitelja Jerka i knjižničarke Jelene u petak 29. rujna posjetili su Gradsku knjižnicu Marka Marulića Split i Mediteranski festival knjige.

U GKMM učenici su pod stručnim vodstvom knjižničarki obišli odjele Središnje knjižnice: Odjel za djecu i mlade, Odjel za odrasle, Odjel multimedije, Odjel periodike i Studijsku čitaonicu. Stekli su nova znanja o knjižničnim zbirkama i ponovili već naučena pravila ponašanja u knjižnici, pravila posudbe i vrste knjižnične građe.

Nakon razgledavanja GKMM, uputili su se na Mediteranski festival knjige. MFK je najveći dalmatinski sajam knjiga koji, prema riječima organizatora, okuplja izdavače knjiga, pisce, ilustratore i sve ljubitelje pisane riječi. Učenici su se oduševili ponudom slikovnica, priča, romana, enciklopedija, a najdraži štandovi bili su im oni sa stripovima. Imali su priliku i upoznati Jelenu Brezovec, ilustratoricu poznate serije slikovnica o zloćkastim bakterijama Mrljeku i Prljeku. Sa Sajma su otišli puni pozitivnih dojmova i sa željom da se vratimo i dogodine.