POSJET UČENIKA 8. RAZREDA VUKOVARU

POSJET UČENIKA 8. RAZREDA VUKOVARU

U sklopu projekta “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru” koji provodi Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“ (MCDR Vukovar) naši osmaši su od 12. do 14. studenoga posjetili Grad Heroj.
Kako navodi MCDR Vukovar, riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske.
Učenici su osim slušanja teorijskog predavanja imali priliku posjetiti muzeje i memorijalna mjesta na području Vukovara: crkvu sv. Filipa i Jakova, Gradski muzej Vukovar u dvorcu Eltz, Muzej vučedolske kulture, MCDR Vukovar, Vodotoranj, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, Spomen dom Ovčara, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Vukovarsku bolnicu… Kroz sve lokalitete pratili su ih izvrsni vodiči.
Posjet Vukovaru završio je Školom mira i sudjelovanjem u kvizu znanja. Naši učenici pokazali su kako su pozorno slušali svoje vodiče protekla dva dana. Za dlaku im je izmaklo pripetavanje za prvo mjesto.
Učenici su iz Vukovara otišli obogaćeni razumijevanjem žrtve koju je Grad Heroj podnio te suosjećanjem za sve žrtve stradale u Domovinskom ratu.
Kod aviona

Na vodotornju

Kod vodotornja

Na obali Dunava