Obilježen dan škole

Obilježen dan škole

Ove godine Dan škole smo obilježili 28. ožujka u malo drugačijem tonu nego inače. Naime, organizirana su brojna športska natjecanja u kojima su učenici pokazali svoju spretnost, upornost i brzinu, a ujedno su se i odlično zabavili. Središte zbivanja je bilo školsko igralište koje je odzvanjalo dječjim smijehom,  a taj smijeh je najljepša melodija koja postoji.

Proslavu su otvorili učenici prvog i drugog razreda koji su se natjecali u prenošenju vode u čašama. Nakon njih su se natjecali učenici trećeg i četvrtog razreda koji su bez puno muke svladali zanimljiv i zahtjevan poligon koji je osmislio profesor tjelesne i zdravstvene kulture Mario Blajić. Nakon njih su taj poligon svladavali učenici PŠ Gala, PŠ Bajagić i PŠ Gljev.  Petaši  i šestaši su se također natjecali u svladavanju nešto složenijih poligona u što kraćem vremenu, a cijelo vrijeme su ih bodrili njihovi vjerni navijači. Uslijedili su učenici sedmih razreda koji su se natjecali u potezanju užeta. Borba je bila jako neizvjesna zbog velike borbenosti učenika koji su željeli izboriti pobjedu za svoj razred. Njihova lica su odisala veseljem, pucali su od ponosa i želje za pobjedom. Šlag na kraju su bili osmaši koji su odmjerili svoje snage u nogometnoj utakmici, a imali su veliku podršku s tribina.

Dan je prošao u veselju i zabavi, a takvi dani su potrebni i učenicima i njihovim nastavnicima. Nadajmo se da ne ćemo trebati čekati sljedeći Dan škole da bi se ovakvo nešto ponovilo.