“Pobuna igračaka” u Dječjem vrtiću “Mala sirena” – Solin

“Pobuna igračaka” u Dječjem vrtiću “Mala sirena” – Solin

Toga 6. lipnja 2012. osvanuo je sunčan i topal dan. Bio je to dobar znak za nešto iščekivano još od Božića, kada je nakon odlično izvedene predstave “Pobuna igračaka” koju je dramska skupina zajedno s pjevačkim zborom naše škole izvela u okviru “Dječjeg tjedna” u Sinju, glazbena voditeljica prof. Žana Sunara predložila da pokažemo što možemo i znamo i izvan našeg kraja.

Vrijeme pred kraj nastavne godine nije idealno za pripreme jer je učenje na prvom mjestu, ali nadareni glumci i pjevači sve su stigli.

I tako, nakon što se pripremilo sve potrebno za predstavu, oko 15 sati započelo je putovanje u Solin. Ozračje u malom autobusu bilo je veselo i ugodno. Pred našim odredštem, Dječjim vrtićem “Mala sirena” u Solinu dočekale su nas i pozdravile gđa. Žana Sunara i ravnateljica vrtića gđa. Dijana Krivić. Nakon njihove dobrodošlice , održala se generalna proba.

Na programu koji je započeo oko 18 sati naša je predstava slijedila iza programa koji su priredila djeca domaćini.

Iz njihovih širom otvorenih očiju i širokog osmijeha na licu vidjelo se da uživaju u dogodovštinama Mede, Vuka, Mrava, Zeke, Psića i Lutkice u kojima su i sami sudjelovali. Na kraju su se svi glumci i djeca uhvatili za ruke i radosno plesali.

Bio je to vrlo lijep dan, za koji su osim naših glumaca i pjevača, učiteljice Žane i pedagoginje Edite na poseban način zaslužni i teta Silva iz vrtića “Mala sirena” koja nam se pridružila kao glumica i vozač barba Ivan u čijim smo se sigurnim rukama odvezli u Solin i vratili kući.