Maškare preuzele vlast u školi

Maškare preuzele vlast u školi

Pozor, pozor! Dana 12. veljače izveden je školski udar. Naš ravnatelj je na jedan dan svrgnut s vlasti, a Školu su preuzele maškare. Tjednima su trajale pripreme za taj dan. Učenici i njihovi razrednici su pokazali svoju kreativnost i marljivost.
Naime, svaki razred se trebao tematski umaskirati, osmisliti koreografiju i izvesti je pred svima u školskoj dvorani. Uzbuđenje je bilo na vrhuncu, veseli smijeh i navijanje su odavali raspoloženje svih sudionika. Pjesma je odzvanjala školskom dvoranom, a natjecatelji su se međusobno bodrili i uživali u nastupima.
Moglo se tu vidjeti raznih maski: kraljeva, kraljica, dvorjana, vila, Kineza, Roma, plesača Gangnam Styla, punkera, gusara, Sulejmana Veličanstvenog i njegovog harema, liječnika, bolničara, medicinskih sestara, pacijenata, košarkaša i njihovih navijačica te Briljantin generacije- Ludih 50-ih.
Stručni žiri sastavljen od nastavnika je imao jako težak zadatak jer su sve maske bile odlične. Nakon dugog vijećanja izabrali su pobjednike, učenike 4. razreda (Gangnam Style) i učenike 8.b razreda (Lude 50-e). Pobjednici su dobili slatke poklone, a ostali učenici dobar motiv da dogodine budu još kreativniji u osmišljavanju maski.
Ždero Krezubica je proglašen krivim za sve nedaće koje su nam se dogodile, za sve jedinice koje smo dobili, za svu nezdravu hranu kojoj ne možemo odoljeti pa se debljamo, za sve ljubavne probleme koje nas tište, za sve pokvarene zube i za sve kazne koje dobijemo.
Glavni cilj maskenbala je ispunjen, krnjo je osuđen na lomaču, a mi smo se odlično zabavili i „napunili baterije“ za nastavak školske godine i nove umne pobjede.