Izlet na Plitvička jezera

Izlet na Plitvička jezera
Svake se godine u mojoj školi organizira put na jednodnevni izlet. I sama pomisao na to izaziva neku neobičnu sreću u meni.
Takva putovanja su uvijek uzbudljiva, popraćena pjesmama, šalom, pričama i nezaboravnim doživljajima. Posjet Plitvičkim jezerima
za mene je bio poseban doživljaj.Prekrasni slapovi, Gornja i Donja jezera zadivila me svojom ljepotom. Sve je bilo tako čarobno, osjećali smo se kao u bajci… Zvuk slapova, čistoća okoliša, voda koja sja poput bisera,jedna prekrasna slika.Učitelji, moji prijatelji i svi ostali turisti bili su zadivljeni prizorom, nasmješeni i veseli.
Jako volim ići na izlet jer uvijek naučim nešto novo,posjetim nova mjesta i upoznam neke nove ljude.Veselim se izletu jer i moj spomenar dobije novu stranicu na kojoj su ispisani najljepši trenutci mog djetinjstva.
 
Lorena Jelović, 3. razred

Dana 8.5. 2015. bili smo na jednodnevnom izletu.Svi smo se rano ujutro okupili ispred škole  čekajući autobus.Čulo se čavrljanje i žamor ,a djeca su bila puna smijeha i sreće.

Autobusom smo stigli do izvora rijeke Cetine i na obližnjoj rosnoj livadi smo doručkovali.Obišli smo i staru Crkvu sv. Spasa.Nakon toga smo se zaustavili u Udbini gdje smo saznali mnoge zanimljivosti o Crkvi hrvatskih mučenika.

Sljedeće naše i konačno odredište su Plitvička jezera.Na Plitvicama smo ručali  i krenuli u  vožnju brodom.Vozili smo se po jezeru Kozjak.Nakon vožnje šetali smo stazom do Velikog slapa.Penjali smo se kroz špilju i šetali šumom.Vozili smo se vlakom do autobusa. Na povratku smo se zaustavili na odmorištu Macola te smo posjetili mali  zoološki vrt.U njemu obitava šest vrsta životinja.

Naš se izlet bližio kraju.Svi smo bili umorni, ali i zadovoljni što smo vidjeli ovakve ljepote naše domovine.

Iva Petričević, 3. razred