6. Dječji tjedan ‘Dani radosti, igre i mira’

6. Dječji tjedan ‘Dani radosti, igre i mira’

Mjesec prosinac je mjesec druženja i darivanja. Stoga su učenici i učitelji naše škole ove godine odlučili posjetiti polaznike Centra “Juraj Bonaći” PO Sinj. Svi su učitelji razredne nastave s radošću prihvatili ideju, ali zbog nedostatka prostora u Centru, svi koji su htjeli nisu mogli sudjelovati.
U suradnji s Udrugom “Cjelovit život”, a u sklopu manifestacije 6. DJEČJI TJEDAN – DANI IGRE, RADOSTI I MIRA dana 9. prosinca posjetili smo Centar “Juraj Bonaći”.
Učenici 2. razreda PŠ Gala sa svojom učiteljicom Josipom Delija, 3. razreda s učiteljicom Milenom Pivac i 4. razreda s učiteljicom Grozdanom Filipović Grčić razveselili su domaćine svojim veselim plesnim točkama. Svoj doprinos ovom danu dali su i učenici 5.b razreda. Oni su pod vodstvom pedagoginje Edite Poljak izveli igrokaz Uspavani sveti Nikola. “Naš sveti Nikola” je  zajedno sa svojim anđelima podijelio polaznicima Centra prigodne darove koje je pripremila Udruga “Cjelovit život”.
Nakon kratkoga razigranog programa djelatnici i polaznici Centra proveli su nas kroz njihovu školu. Sa zanimanjem i divljenjem gledali smo što su sve izradili polaznici Centra uz pomoć njihovih učitelja.
Vrijedne mame učenika napravile su ukusne kolače kojima su djeca zasladila svoje druženje koje će, vjerujemo, svima nama dugo ostati u sjećanju. Stvorila su se nova poznanstva, a dogovoreno je da ovakva druženja postanu češća.
Bio je to pravi “Dan igre i radosti”.