Obilježavanje dana pada Vukovara

Obilježavanje dana pada Vukovara

Dana 18. studenog u našoj se školi, kao i diljem zemlje, prisjećamo dana kada je pao Vukovar – Grad-heroj i svih onih koji su dali živote za taj grad.

U spomen na taj događaj učiteljica Milena Pivac uredila je pano u holu na kojemu su izloženi literarni radovi naših učenika i maketa vodotornja koju su izradili učenici 6. razreda s učiteljicom tehničke kulture Ljubicom Šakić. Središnji dio obilježavanja je bio prvi školski sat gdje su se učenici nižih i viših razreda okupili sa svojim nastavnicima u predvorju škole.

Tu su najprije izabrani učenici izrecitirali pjesmu Palim svijeću dok su drugi palili tri svijeće u boji hrvatske zastave. Nakon recitacije gledali su kratki film o Vukovaru koji je izradio učitelj povijesti Martin Vrgoč. U filmu je prikazan Vukovar u ratu, heroji koji su ga branili,  Spomen-dom Ovčara i Vukovar danas. Sve je zaokruženo joj jednom recitacijom, Pričom o gradu Siniše Glavaševića iz koje progovara snažna nada i vjera da će Vukovar ponovno oživjeti, niknuti iz pepela, jer: Grad – to ste vi!!!