U susret ljetu – zaplešimo

Petu godinu za redom na primoštenskoj Rudini početkom lipnja održava se “Primoštenski bal” smotra plesnih grupa Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije. I ove godine organizator projekta je Osnovna škola Primošten a sponzor Općina Primošten. Na smotri su nastupili: Plesna grupa OŠ Rogoznica, Plesna grupa OŠ Fausta Vrančića, Šibenik, Plesna  grupa OŠ Brodarica, Plesna grupa OŠ Brodarica – PŠ Grebaštica, Plesna grupa Balans iz Šibenika, Plesna grupa OŠ Jurja Šižgorića, Šibenik, Plesna grupa OŠ Vjekoslava Kaleba, Tisno, Klub ritmičke gimnastike Nebo iz Šibenika, Plesna grupa Extrime iz Šibenika, Zadarski plesni ansambl i plesni odjel GŠ Blagoje Bersa iz Zadra, Plesna grupa OŠ Primošten i Plesna grupa prvog razreda OŠ Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski sa Pačjim plesom koji je uvježbala njihova učiteljica Grozdana Filipović-Grčić.

Drugog lipnja u popodnevnim satima na put za Primošten krenulo je sedam djevojčica i sedam dječaka prvog razreda u pratnji nekoliko mama i učiteljice. Veselju nije bilo kraja tako da su djeca u autobusu cijelim putem  pjevala. Prije samog dolaska u Primošten zaustavili su se podno brda Gaj na kojem je nedavno postavljen 17 metara visok kip Gospe od Loreta zaštitnice grada. Sa brda se pruža prekrasan pogled na Primošten malo ribarsko mjesto koje je danas postalo pravi “turistički dragulj” okružen sa sedam otočića te kristalno čistim morem u kojem su svi uživali. Nakon kraćeg zaustavljanja i odmora došli su na središnji primoštenski trg koji je bio prepun gostiju i djece obučene u šarene plesne  kostime.

U 18:30 sati ravnatelj OŠ Primošten gosp. Nedjeljko Marinov pozdravio je sve plesače, njihove voditelje i gledatelje. Kazao je da ovom smotrom plesnih skupina završavamo školsku godinu i pripremamo se za pozdrav dugom toplom ljetu. Prisutnima je poželio dobru zabavu te ih pozvao na ples. Plesne grupe smjenjivale su se na pozornici puna dva sata. Na kraju smotre organizatorica Amalija Pancirov uručila je priznanja voditeljima uz prigodne poklone za djecu i poziv na zajedničku večeru i druženje do kasno u noć.

Zapamtite da je ples univerzalni jezik svih ljudi i zato djeco plešite i veselite se.