Projektni dan

JABUKA – NAJZDRAVIJE VOĆE

Prošli tjedan bio je bogat aktivnostima u našoj školi – Dan kruha, Dan kravata – učenici drugog razreda završili su ga obilježavanjem  Dana jabuka.

Cilj ovogodišnjeg projektnog dana bio je osvjestiti kod učenika potrebu za zdravim životom i zdravom prehranom, voće kao jedan dnevni obrok, pomoći djeci da steknu naviku svakodnevnog jedenja voća i pijenja prirodnih sokova.

Učenici su dobili zadatak da donesu jabuku iz svog voćnjaka te istraže njena svojstva i da je predstave  u razredu. Neki su učenici donijeti i proizvode od jabuka: sok, čips, marmeladu i kolače. Ovaj integrirani projekti dan uključio je prirodu i društvo piramidu  zdrave prehrane, jabuka u zdravoj prehrani; hrvatski jezik izražajno čitanje stihova, bogatiti rječnik te pismeni izraz učenika; kroz glazbenu i likovnu  kulturu  otkrivati povezanost između glazbe i likovne umjetnosti. Na satu likovne kulture slikali su jabuke u košari. Za kraj ovog mirisnog i slatkog projektnog dana uživali su u okusima voćne salate koju je pripremila učiteljica Grozdana.

Dijelić onoga što su učenici naslikali i napisali o jabuci možete pročitati i pogledati na fotografijama.

CRVENA JABUKA

JA SAM CRVENA JABUKA. IME MI JE IDARED. LIJEPO MIRIŠEM, JAKO SAM SOČNA, KISELASTO-SLATKOG OKUSA. DOZRIJEVAM U PRVOJ POLOVICI LISTOPADA. ODLIČNA SAM ZA VOĆNE SALATE, KUHANJE I PEČENJE. NAJPOPULARNIJA SAM JABUKA U HRVATSKOJ.

ANAMARIJA AJDUČIĆ

JABUKA

JABUKA JE ZDRAVA . JABUKA JE KRALJICA VOĆA. JABUKA JE LJEKOVITA ZA ZDRAVLJE I LJEPOTU. TKO JEDE JABUKU ZUBI MU SE BIJELE. JEDNA JABUKA NA DAN, DOKTOR IZ KUĆE VAN.

GABRIJELA BAKOVIĆ

JABUKA

JABUKA JE KRALJICA VOĆA. ONA JE POPUT ŠKRINJE S BLAGOM. GASI ŽEĐ, OSVJEŽAVA, ČISTI ZUBE I POMAŽE LJUDIMA. PUNA JE VITAMINA, MINERALA I VLAKANA KOJI SE NABUBRE I ZASITE NAS. IMA IH VIŠE SORTA. MOJA JE JONAGORED. PRETEŽNO JE CRVENA, VELIKA I DUGOTRAJNA. RASTE U MNOGIM ZEMLJAMA.

LORA ŠAKIĆ