Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Danas smo u našoj centralnoj i svim područnim školama obilježili Dan pada Vukovara i na taj način prisjetili se tog kobnog dana 18. studenog 1991. godine. Dana kada je nakon mjeseci odolijevanja pao grad Vukovar, a s njime su otišli i mnogi mladi životi.
Siniša Glavašević se u svojoj Priči o gradu upitao: Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka? Nema leđa jačih od mojih i tvojih…. Svi su Vukovarci zajedničkim snagama pokušali sačuvati svoj grad, uspomene koje su tu izgradili i sačuvali, no sve su im tada uzeli.
U spomen na sve što se dogodilo uređeni su panoi u holu škole gdje su izloženi likovni i literarni radovi te replika spomenika na Ovčari. Ispred tog spomenika napravljeno je srce i slovo V od lampiona koje su kupili učenici i djelatnici škole. Tim činom poduprli su humanitarnu akciju koju je pokrenula Udruga tjelesnih invalida Sinj UTIS. Sva prikupljena sredstva donirat će Gradu Vukovaru za djecu i obitelj djece s poteškoćama u razvoju.
Središnji dio obilježavanja bio je prvi školski sat u holu škole gdje su se okupili učenici nižih i viših razreda zajedno sa svojim učiteljima. Predstavnik svakog razreda upalio je po jedan lampion,a zatim je izabrana učenica izrecitirala pjesmu O riječima Dragutina Tadijanovića. Nakon toga su gledali kratki film o Vukovaru i našim učenicima koji su prošle školske godine posjetili Grad. Sve je na kraju zaokruženo još jednom recitacijom.
Iako im je sve bilo oduzeto Vukovarci su pronašli snage, izdigli se i ponovno počeli graditi svoju sadašnjost i budućnost u svom Gradu.
Članovi povjerenstva: Martin Vrgoč, Grozdana Filipović – Grčić, Đorđe Šego, Paula Alagušić, Ana Tadić, Stipe Radić ,Rajna Jukić, Dino Fabijančić, Petar Radović, Stipanka Čačija, Petra Bilobrk, Anita Vitić

Centralna 5

Centralna 6

Centralna 1

Centralna 2

Gljev4

Gala2

Gala3

Bajagić2