Medni doručak – „Dalmatina“ 2019.

U sklopu 10. Međunarodnog pčelarskog sajam „Dalmatina“ u gradu Splitu, hotel Zagreb, dana  9. studenoga 2019. godine u 9 sati održan je “Medni doručak“.

Cilj manifestacije, organizirane u suradnji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog pčelarskog saveza, je promocija  domaće  proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Nakon svečanog otvorenja  uslijedio je „Medni doručak“ za četrdesetak učenika Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Obrovca Sinjskog i Osnovne škole Kamešnica iz Otoka  koji su uživali u zdravom mednom obroku uz  šalicu toplog mlijeka s hrvatskih farmi. Na ovaj se način želi educirati djecu o važnosti uključivanja  meda i mednih proizvoda u svakodnevnu  prehranu. Svako je dijete dobilo prigodan poklon staklenku meda u obliku medvjedića, drvenu žlicu za med, dar OPG Mravak iz Gale, slikovnice, šalicu za mlijeko, eko torbicu,  edukativne materijale koje su donirali pokrovitelji i organizatori manifestacije. Nakon „doručka“ razgledali smo izložbene štandove s pčelarskim proizvodima, opremu i ostala pomagala za pčelare. Učenici četvrtog razreda Lora, Gabriela i Zdravko dali su izjavu o medu  za „Regionalni dnevnik“, Mariji Dujmović novinarki HRT. Edukativni program u hotelu Zagreb završio je oko 11 sati nakon kojeg smo krenuli našim kućama. Ovim putem želimo zahvaliti predsjedniku Saveza, gosp. Ivanu Mravku koji nam je omogućio sudjelovanje na  „Mednom doručku“.

Dostupno na:

http://www.ferata.hr/svecano-otvoren-10-medunarodni-pcelarski-sajam-dalmatina/

Učiteljica: Grozdana Filipović-Grčić