Promocija zbornika učeničkih radova „Na koljenima djeda i bake“

U Splitu 5. prosinca održana je promocija zbornika Na koljenima djeda i bake. Ovaj Zbornik zapravo je rezultat užeg izbora literarnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola pristiglih na natječaj koji je pokrenuo i organizirao Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije. Učenici s područja naše županije, ali i inozemstva, kroz ukupno 1 500 literarnih i likovnih radova opisivali su i crtali svoje djedove i bake, riječima i bojom iskazivali što im oni znače u životu, kako s njima provode vrijeme, što su od njih naučili, ali i koliko im nedostaju.

Kroz crtež i pisanu riječ izražavali su se naši četvrtaši pod vodstvom učiteljice Grozdane Filipović-Grčić i petaši pod vodstvom s.Vjere Gulić, a njihovi radovi uspjeli su ući u spomenuti zbornik radova. Učenici Gabriela Baković, Lora Šakić, Jelena Poljak i Mihovil Čačija  kroz portrete prikazali su svoje djedove i bake, a učenici Tomislav Poljak, Lora Šakić i Lorena Jagnjić su kroz svoje riječi predstavili svoje bake i djedove.

Promocija Zbornika održana je pred uistinu brojnom publikom koja je došla podržati sve sudionike ovog natječaja, a svi sudionici natječaja čiji su radovi ušli u Zbornik dobili su primjerak za uspomenu. Bogati program koji se sastojao od zahvale svim sudionicima te predstavljanja najuspješnijih radova po svim kategorijama uveličali su Klapa Pasika te polaznici Centra Juraj Bonaći-Split izvedbama prigodnih pjesama.

Dostupno na:

https://smn.hr/59-vjeroucitelji/4246-promocija-zbornika-ucenickih-radova-na-koljenima-djeda-i-bake