„20 dana dobrote“ – „Advent u Sinju“

U sklopu projekta „ 20 dana dobrote“ i Međunarodnog dana osoba s invaliditetom,
2. prosinca 2019. učenici četvrtog razreda u pratnji učiteljice Grozdane Filipović-Grčić i nekoliko roditelja posjetili su štićenike sinjske podružnice Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“, Split. Projekt se provodi svake godine u prosincu a ima za cilj postizanje boljeg razumijevanja problema s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu, pronalaženje putova za ostvarenje njihovih zajamčenih prava, kao i za njihovu potpunu uključenost u zajednicu u kojoj žive.
Roditelji Lidija Bilobrk, Nikolina Bogdan i Andrea Baković donirale su sredstva kojima smo kupili slatkiše i poklone za štićenike. Četvrtaši su s oduševljenjem sudjelovali u radionici izrade božićnih ukrasa, dekoracija za božićno drvce i čestitki. Prijepodnevno druženje proteklo je u ugodnom ozračju i upoznavanju sa štićenicima. Bilo je tu smijeha, pjesme, razgovora uz kolače i sok koji su za nas pripremili naši ljubazni domaćini.
Štićenici su sve rukotvorine izložiti i prodavati na Božićnom sajmu koji je trajao tri dana od 12.12. do 15.12. u vremenu od 10 do 12 sati na sinjskoj Pijaci u okviru manifestacije „Advent u Sinju“. Cjelokupni prihod od ovog humanitarnog sajma utrošit će se u nabavku potrebne opreme za rad centra Juraj Bonači. Hvala svima koji su pridonijeli uspjehu sajma a naročito učenicima koji su marljivo pohodili radionicu i sajam bez kojih ne bi bilo ove male kapi, koja čini rijeku dobrote.

Učiteljica: Grozdana Filipović-Grčić