Projekti eTwinning

et

Portal eTwinning namijenjen je međunarodnoj suradnji i usavršavanju učitelja i učenika. Cilj mu je upoznavanje i suradnja na zajedničkim projektima. Prvi put u eTwinning projekte uključili su se i učenici 4. razreda. Teme projekata povezane su s nastavnim planom i programom za 4. razred te realizirali kroz redovnu nastavu svih predmeta.

„100. dan škole“ UHURN Zvono 2020.

Stoti dan škole tradicionalno se obilježava u mnogim europskim zemljama. Ove godine u projektu je sudjelovalo 110 razreda. Dan je zamišljen kao dan bez školskih knjiga, učenje kroz igre i međupredmetne korelacije i aktivnosti. Četvrtu godinu za redom u našem razredu stoti dan škole obilježili smo raznim aktivnostima.
1. aktivnost: Igra asocijacija – SRETAN 100. DAN ŠKOLE
2. aktivnost: Himna projekta 100. dan škole, pjevanje – GK
3. aktivnost: 100-ta stranica čitanke, Dječje brige, Ivan Goleš, interpretacija – HJ
4. aktivnost: 100 zadataka pisano dijeljenje i množenje brojeva do milijuna – MAT
5. aktivnost: 100 kuglica plastelina i 100 čačkalica, geometrijski likovi i tijela – LK I MAT
6. aktivnost: 100 pitanja, KVIZ ponavljanje gradiva – PID
7. aktivnost: 100 vježbi – TZK
8. aktivnost: „ 100 DANA PAMETNIJI“ – izrada bedževa i ukrašavanje učionice – LK
9. aktivnost: TOMBOLA – društvena igra – SR
10. aktivnost: zajednička fotografiju

„U svijetu likovnih umjetnika 2 / art in my heart“, UHURN Zvono 2020.

Projekt je UHURN Zvono i međunarodni projekt u kojem je sudjelovalo 169 razreda. Cilj projekta je upoznati učenike sa najvećim likovnim umjetnicima svijeta i domovine po uzoru na njih stvarati vlastita likovna djela. Učenici 4. razreda s veseljem su pristupili projektu i vrlo vrijedno crtali, slikali i stvarali po uzoru na svjetske umjetnike. Na satovima Likovne kulture učenici su upoznali život i djela svjetskih umjetnika: Pieta Mondriana, Pabla Picassa, Vincent van Gogha, Fridu Kahlo i Ivana Rabuzina. Izložbu radova objavili smo (uz suglasnost roditelja) na FB grupi projekta i eTwinning platformi. U sklopu projekta održana je videokonferencija na kojoj su učenici 2. razreda OŠ „Josip Vergilij Perić“ Imotski, 3. razreda OŠ Antuna Mihanovića-Petropoljskog Drniš i 4. razreda OŠ Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski prezentirali stečena znanja i likovne radove nastale za vrijeme trajanja projekta. Izložbu likovnih radova nastalih u projektu postavit ćemo u holu škole.

„Priče i legende moga kraja“, UHURN Zvono 2020.

Projekt „Priče i legende moga kraja“ namijenjen je učenicima 3. i 4. razreda. Učenici 4. razreda OŠ Ivana Mažuranića iz Obrovca Sinjskog po prvi put sudjeluju u projektu istražujući legende svoga kraja te su kroz istraživanje pridonijeli očuvanju kulturnog blaga i prenošenju na druge generacije. Svoja znanja o legendama razmjenjivali su s učenicima drugih škola uključenih u projekt. Projekt je realiziran u sklopu Hrvatskog jezika, Prirode i društva, Likovne kulture, Glazbene kulture te suradnjom sa Turističkom zajednicom grada Sinja i Muzeja Sinjske Alke. Interes našeg istraživanja bila je UTVRDA – SINJSKI GRAD.

Učiteljica: Grozdana Filipović-Grčić