Laureatkinja – 4. Balogijade

17. lipnja 2022. na 4. Balogijadi, nacionalnome krasnoslovno-scenskom i likovnom natječaju posvećenom najnagrađivanijemu hrvatskom dječjem piscu Zvonimiru Balogu, naša učenica Lana Jelović odabrana je među deset laureata za svoju izvedbu krasnoslova u kategoriji 1. – 4. razred, mentorica Grozdana Filipović- Grčić.

Nagrađena je za krasnoslov pjesme „Korana“ iz Balogove zbirke pjesama „Veseli zemljopis“, koja je bila i tema ovogodišnje Balogijade. Pored brojnih nagrada, zbornika i priznanja, Lana je osvojila i dvije ulaznice za Park prirode Učka, predstavila Školu u najboljem svjetlu.

Našu Školu predstavljali su i učenici: Lena Marendić  krasnoslovom pjesme „Cetina“, Nino Poljak pjesmom „Susak“ i Manuela Vitić  pjesmom „Raša“ te likovnim radovima vezanim uz Balogove pjesme.

Ove je godine u Balogijadi sudjelovalo gotovo 1100 učenika iz 159 hrvatskih osnovnih škola, a posebna je zbog 90. obljetnice rođenja Zvonimira Baloga.

Radove/izvedbe učenika procjenjivalo je stručno prosudbeno povjerenstvo predvođeno Barbarom Rocco u krasnoslovno-scenskom dijelu natječaja te Tomislavom Buntakom, dekanom Akademije likovnih umjetnosti, u likovnom dijelu natječaja.

Potporu su dali Ministarstvo kulture i medija i Općina Sveti Ivan Žabno, a prema ovogodišnjoj temi natječaja, Veseli zemljopis, podršku je dalo 16 hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode koji nagrađenim učenicima doniraju ulaznice u parkove.

U osiguravanju nagradnog fonda podršku su dale i izdavačke kuće (Profil, Katarina Zrinski, Školska knjiga, Mozaik knjiga) i neki umjetnici.

Sve sudionike naše škole pohvaljujemo za trud i sudjelovanje, a Lani još jednom  čestitamo na postignuću i zapaženom uspjehu!

Na poveznici Završna svečanost 4. Balogijade, laureati primili nagrade u Tremi Dvorišće, galerija fotografija, imena svih nagrađenih.

https://www.youtube.com/watch?v=m5emhzU91j4

https://prigorski.hr/foto-video-zavrsna-svecanost-balogijade-laureati-u-tremi-dvorisce-primili-nagrade-a-u-svetom-petru-cvrstecu-otvorena-je-izlozba/