Za početak nove školske godine

Dragi učenici i poštovani roditelji, pred nama je školska godina koja će za vas značiti novi početak prema ostvarenju boljih uvjeta školovanja. Naša škola sudjeluje u projektu »Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“.
Novi program donosi niz poboljšanja u obrazovanju te omogućava učenicima kvalitetniji napredak u savladavanju nastavnih sadržaja kao i bolju organizaciju vremena unutar radnog tjedna.
Programom se za vas učenike očekuje:
– smanjenje razlika u školskim postignućima i obrazovnim ishodima kao posljedica socijalnih razlika i uvjetima odrastanja
– dulji i raznovrsniji školski dan i školski tjedan s modernim i učinkovitim oblicima učenja i poučavanja
– dodatna stručna potpora u učenju
– poboljšanje školske infrastrukture prilagođene boravku učenika u prostoru škole (školska blagovaonica, kuhinja, prostor za boravak i učenje…)
– besplatno osiguravanje dva pripremljena obroka, doručak i ručak ( molim roditelje, ukoliko je takav slučaj, da prijave razrednicima specifične potrebe u prehrani svoga djeteta)
– pomoć učenicima od strane potpuno organiziranog tima stručnih suradnika kojeg od nove školske godine u našoj školi čine:
a) – pedagoginja
b) – psiholog/inja
c) – logoped/inja
d) – knjižničarka
Sve gore nabrojeno traži određeno vrijeme za prilagodbu, te vas sve molim za razumijevanje u danima koji su pred nama.
Raspored za učenike i djelatnike je gotov te se na osnovu njega vrši i nova organizacija prijevoza.
U jutarnjim satima, pri dolasku prijevoz se organizira kao i do sada.
Zbog uvođenja ručka i pojačanog učenja hrvatskog jezika, matematike i prirodoslovlja kao i zbog dodatne potpore u učenju, prijevoz za povratak kućama organizira se u dva termina (14:00 i 14:45) nakon ručka i obaveznog programa.
Ukoliko se pokaže potreba za reorganizacijom prijevoza, isto ćemo nastojati i učiniti u narednom vremenu.
Također, očekuje nas izrada rasporeda dodatnih (neobaveznih) aktivnosti koje će provoditi naši učitelji te zainteresirane sportske, kulturne i ostale udruge. Svi programi su besplatni a učenici ih mogu (ne moraju) izabrati, sve u skladu sa svojim interesima.

Svaki početak donosi određene nepoznanice, ali vjerujem da ćemo zajedničkom suradnjom uspjeti riješiti eventualne probleme.

S poštovanjem,

ravnatelj: Tomislav Budimir, prof.