Održana 3. projektna konferencija projekta BioMOZAIK Krš i more

Održana 3. projektna konferencija projekta BioMOZAIK Krš i more

U Multifunkcionalnoj dvorani – Dom kulture u Cisti Velikoj u petak, 10. studenoga 2023., uspješno je održana 3. projektna konferencija projekta “Bioekonomija, škole i vrtovi Mudrosti, Održivosti, Znanja, Akcije, Inovacije i Kreacije za naš krš i more – BioMOZAIK Krš i more”. Konferencija je okupila predstavnike svih 10 osnovnih škola koje sudjeluju u projektu, odgojno-obrazovne djelatnike i ostale dionike projekta.
Prvi dio konferencije bio je posvećen pregledu dosadašnjih projektnih aktivnosti, njihovih rezultata i postignuća. Voditeljica projekta, Ivana Balić iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Ciste Velike, uz prezentaciju završenih aktivnosti, predstavila je i daljnje planove u provedbi projekta.
Nakon prvog dijela konferencije, stručnjaci iz organizacije Brodoto iz Zagreba održali su izuzetno korisnu cjelodnevnu radionicu iz Crowdfundinga, namijenjenu učiteljima i učenicima. Predstavnici svih škola aktivno su sudjelovali, usvajajući znanje o razvoju, pripremi i pokretanju crowdfunding kampanja za financiranje školskih programa i projekata unutar BioMOZAIK Krš i more projekta. Uzbudljivo predavanje i praktični savjeti otvorili su im nove perspektive o crowdfundingu i pomogli im bolje razumjeti ovu važnu metodu financiranja.
„Crowdfunding radionica predstavlja važan korak prema ostvarenju naših ciljeva u projektu.“ – istaknula je voditeljica projekta.
Projektni tim stoji na raspolaganju za sve dodatne informacije, a medijima se zahvaljuje na podršci i sudjelovanju u promicanju važnih inicijativa za razvoj našeg krša i mora.

Projekt BioMOZAIK Krš i more provodi se u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ koji čini dio financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora (EGP-a) i Kraljevine Norveške. Ukupna vrijednost projekta je 871.375,12 EUR. Iznos bespovratnih sredstava koji se dodjeljuje iz donatorskih sredstava je 85% (740.668,85 EUR), a 15% dodjeljuje se iz nacionalnih sredstava (130.706,27 EUR).
Više informacija o programu: https://eeagrants.hr/programi/lokalni-razvoj-i-smanjenje-siromastva

Više informacija o financijskom mehanizmu: https://eeagrants.hr

Kontakt za medije:
Ivana Balić, voditeljica projekta
tel: +385 99 721 7432
e-mail: ivana.balic4@skole.hr