Hippo “English Without Borders” Olympiad u OŠ Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski

Hippo “English Without Borders” Olympiad u OŠ Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski

Već desetu godinu zaredom u OŠ Ivana Mažuranića organizira se međunarodno natjecanje iz engleskog jezika HIPPO English Language Olympiad – English without borders.

Cilj ovog međunarodnog natjecanja je promovirati važnost poznavanja i upotrebe engleskog jezika. Natjecanje se održava u preko 50 država diljem svijeta. Izlučni krug je i ove godine održan  u brojnim školama u Hrvatskoj te je konkurencija bila iznimno velika. U našoj školi izlučni krug je održan 16. ožujka 2024. godine.

Natjecanje je podijeljeno u 4 kategorije za učenike osnovnih škola: LITTLE HIPPO (2. i 3. razred), HIPPO 1 (4.i 5. razredi), HIPPO 2 (6. razred) i HIPPO 3 (7. i 8. razredi). Učenici koji žele sudjelovati rješavaju test podijeljen u 2 dijela: čitanje s razumijevanjem (reading comprehension) i uporabe jezika (use of English).
Naši učenici su se natjecali u tri kategorije te ostvarili odličan uspjeh.
Nakon prvog kruga natjecanja biralo se 10% najboljih učenika unutar svake kategorije za sudjelovanje u drugom, polufinalnom krugu (semifinal round), koji je ujedno i državna razina natjecanja. Učenice Ella Širović (Little Hippo) i Gabriela Zebić (Hippo 1) su se plasirale u polufinalni krug koji je održan 19.travnja 2024. Učenice su i na ovoj razini natjecanja ostvarile izniman uspjeh te je učenica Ella Širović pozvana na Europske kvalifikacije (EQ) koje će se održati od 21.-23.5. u Italiji. Nakon europskih kvalifikacija slijedi svjetsko finale. Mentorice naših vrijednih učenica su učiteljice Ana Bilandžić i Mirela Pletikosić.

 

Pripremila: Ana Bilandžić                                                                                           Objavio: Tomislav Budimir